Groepspraktijk

De spreekbuis
logopedie

Een persoonlijke aanpak is bij ons uiterst belangrijk.  Samen staan we sterk en weten we zoveel meer te bereiken.

Team

Charlotte Meuleman
Ann-Sophie Meuleman

Doelgroep

Kinderen
Volwassenen

Wat doen wij?

In onze praktijk behandelen wij zowel kinderen als volwassenen met volgende problemen: 

Stoornissen

– Leerstoornissen
– Taalstoornissen
– Stemstoornissen
– Neurologische stoornissen
– Spraakstoornissen
– Slikstoornissen

Eetgedrag

Eetgedrag bij jonge kinderen.

Neurologisch

Behandeling bij neurologische ziektes. bv ziekte van Parkinson, parkinsonisme, MS, ALS

Gedrag

Afwijkend mondgedrag zoals bv duimen.

Studiebegeleiding

 

werkwijze

In een eerste gesprek worden de voorgeschiedenis en de logopedische problemen besproken. U krijgt informatie over de praktische werking, tarieven en eventuele terugbetaling door het ziekenfonds.

Indien de problematiek niet in aanmerking komt voor de reguliere verzekering is er, afhankelijk van uw ziekenfonds, een regeling via een aanvullende verzekering.

b

Diagnostisch onderzoek

De nodige test worden afgenomen

Bespreking & behandeling

Afspraak

Maak uw afspraak met een logopediste in Beernem of Eeklo

Bespreking van het onderzoek

Je ontvangt een verslag dat besproken wordt en eventueel met uw toestemming aan de nodige personen en/of instanties wordt doorgegeven. Indien er geen behandeling nodig is, kan advies gegeven worden om het probleem te verhelpen of erger te voorkomen.

.

Behandeling

Op basis van de resultaten en de persoonlijke informatie uit het intakegesprek wordt de aanpak afgestemd op de cliënt. We bepalen de frequentie en de duur van de stoornis in overleg met de voorschrijvende geneesheer-specialist.

Samen staan we sterk en weten we zoveel meer te bereiken. Ik geloof dan ook heel sterk in een persoonlijke aanpak. In het samenwerken met andere disciplines schuilt een enorme kracht, de kracht van verandering. De passie voor ons vak is groot. Iedere cliënt is een nieuwe uitdaging. Een nieuwe uitdaging om deze persoon naar een hoger niveau te tillen.

Wij zijn er voor u

Charlotte Meuleman

Afgestudeerd in 2008 aan de Artevelde Hogeschool Gent. De voorbije jaren deed ik ervaring op als zelfstandig logopediste in verschillende praktijken. In 2012 startte ik mijn eigen praktijk ‘De SpreeKbuis’ in Beernem. In mijn vrije tijd breng ik vaak tijd door met mijn vriend, familie en vrienden. Ik hou van muziek, reizen en mode.

Ann-Sophie Meuleman

Zoals mijn familienaam doet vermoeden, ben ik de zus van Charlotte. In 2012 besliste ik om samen met mijn zus in hetzelfde verhaal te stappen. Ik studeerde af in 2005 aan de Vives Hogeschool in Brugge. Sindsdien deed ik veel ervaring op in het zelfstandige werkveld. Ik ben mama van 2 zoontjes, Samuel en Enio

kijk naar de toekomst
zeg hallo!